Lichaamsbeweging en gezondheid

Een gezonde leefstijl betekent dat er een goede balans is tussen eten en bewegen. Wanneer we ongezonder eten en minder gaan bewegen ontstaat er een disbalans in energie-inname en energieverbruik. Het lichaam slaat dan overtollige energie op in de vetdepots.Dit leidt tot geleidelijke gewichtstoename en uiteindelijk tot overgewicht.

De nadelen van te weinig bewegen:

  1. Mensen die lichamelijk actief zijn hebben een verlaagde kans op het ontwikkelen van moderne welvaartsziekten en zijn minder vatbaar voor depressies.
  2. ​​Te weinig bewegen geeft een verhoogd risico op een beroerte, diabetes mellitus type 2, osteoporose, verhoogde bloeddruk. Bovendien bevordert het vroegtijdige veroudering van het lichaam, zoals een versnelde afname van fitheid ( kracht en uithouding) en cognitief prestatievermogen ( reactiesnelheid en geheugen).

Hoeveel beweging is gewenst:

Lichamelijke beweging gaat niet alleen over sporten, ook andere activiteiten zoals fietsen, wandelen, huishoudelijk werk, klussen en tuinieren vormen een bron voor alledaagse lichamelijke activiteit. Probeer dagelijks of tenminste 5 dager per week 30 min. matig intensief te bewegen.

Bewegen en energieverbruik:

Door te bewegen worden er calorieën verbrand. Hoe langer de inspanning duurt en hoe zwaarder deze is, des te meer energie er wordt verbruikt. Het energieverbruik is ook afhankelijk van het gewicht. Een zwaarder lichaam verbrand meer dan een lichter iemand.

Door regelmatige lichaamsbeweging, in combinatie met minder opname van energie door verantwoorde voeding, zal het lichaam meer energie halen uit de vetreserves in het lichaam. Het resultaat is een sneller afvalproces.

Bootcamp of Personal training

Bootcamp Training biedt je een vorm van (groep)fitness waarmee iedereen, ongeacht leeftijd of niveau, zijn algemene fitheid kan verbeteren. Het combineert de voordelen van een personal trainer met de gezelligheid van het trainen in groep. Een Bootcamp vindt altijd plaats in de buitenlucht.

www.bas-bootcampandsports.nl voor Bootcamp en personal training omgeving Someren.


Sporten in de sportschool

Voor sporten in groepsverband , individueel of onder begeleiding van een personal trainer omgeving Someren kunt u terecht bij www.healthclubone.nl