Werkwijze

Page-DividerEen gewichtsconsulent is speciaal opgeleid om voedings- en bewegingsadviezen te geven, zodat mensen een gezondere leefwijze aanleren en een gezonder lichaamsgewicht bereiken.

In kleine stappen een verandering realiseren waardoor jij je beter voelt!


Gewichtsconsulenten LogoGratis kennismakingsgesprek

Het doel van dit gesprek is om persoonlijk kennis te maken en om te bepalen of ik je kan begeleiden bij een nieuwe stap voorwaarts. Ik zal het natuurlijk hebben over mijn werkwijze en uiteraard jouw verwachtingspatroon. Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je dus tot niets!

Intakeconsult (45 min)

Tijdens het intakeconsult bespreken we je huidige voedings- en leefstijl. We bespreken hierbij ook je bewegingspatroon. Je wordt tijdens het consult gewogen en worden er diverse metingen gedaan. Daarnaast bepalen we een realistisch doel. Ik zal je vragen om gedurende 5 dagen een voedingsdagboek bij te houden.

Eerste consult (30 min)

Tijdens het eerste vervolgconsult ontvang je de analyse van je huidige voedings- en leefstijl. Aan de hand hiervan zal je ook een een persoonlijk voedingsadvies ontvangen. We bespreken gezonde voeding en de effecten ervan op je gezondheid.

Vervolgconsult (30 min)

Tijdens een vervolgconsult word je gewogen en gemeten. We bespreken welke moeilijkheden je de afgelopen periode bent tegengekomen en welke keuzes je hebt moeten maken.

Evaluatiemoment

In een evaluatiegesprek wordt aan het eind van het begeleidingstraject de voorgaande periode geëvalueerd. Hierbij wordt gekeken naar behaalde resultaten en worden mogelijke vervolgstappen bepaald.


Vergoeding

Veel zorgverzekeraars bieden u een (gedeeltelijke) vergoeding voor de begeleiding. U leest hier meer over op www.gewichtsconsuleneten.nl

of in de voorwaarden die bij uw verzekeringspolis horen


Bezoek aan huis

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om naar de praktijk te komen, een bezoek aan huis is ook mogelijk.

Voor een bezoek aan huis word wel KM vergoeding berekend .


"Grip op de overgang" online

Je krijgt een vragenlijst per email samen met een voedingsdagboek.

Het voedingsdagboek vul je gedurende 3 dagen in en retourneer je samen met de vragenlijst.

Hierop baseer ik een persoonlijk advies m.b.t. voeding en leefstijl afgestemd op de vrouw van 40 jaar en ouder, maar vooral afgestemd op jouw wensen en/of behoeften.

Als ik alles retour heb krijg je de factuur, na betaling start het programma.

Gedurende het programma krijg je TIPS, adviezen en menu suggesties.

Je neemt steeds kleine stappen, waardoor jouw nieuwe eet/leefstijl een routine wordt.

Aan het einde van het programma krijg je opdrachten om te kijken of je op de goede weg zit.

Na deze periode van 10 weken heb je een flinke slag kunnen maken in het proces van afvallen en preventie en heb je ervaren wat gezonde voeding voor jouw persoonlijk kan betekenen.

Telefonische afspraken worden ingepland via e-mail of WhatsApp. Vragen stellen via de mail kan altijd. Je hebt dus meer vrijheid om je eigen tijd in te delen.

Kosten: 150 Euro per pakket

presentatie en gastlessen

Voor bedrijven en scholen verzorg ik presentaties en/of gastlessen. Er kan gekozen worden voor een thema aangeven door de aanvrager of het betreft een presentatie/gastles over voeding in het algemeen.

Voeding algemeen:
Er zal gesproken worden over voedingswaarde, wat het doet voor en met je lichaam, de combinatie voeding en bewegen en feiten en fabels over voeding.


Grip op de overgang:
De presentatie Grip op de Overgang is gericht op informatie en preventie .
De deelnemers leren over de menopauze, zelfzorgmaatregelen en het voorkomen van risico’s als hart en vaatziekten en osteoporose. Onderwerpen als leefstijl, voeding en beweging staan centraal in deze presentatie.


Tarieven

Starterspakket (8 weken) € 230,-

• Intakeconsult

• Vervolgconsult (6 keer)

• Eindevaluatie

Voedingsanalyse (5 dagen) + advies € 70,-

  • Los consult € 30,-


Maak nu een vrijblijvende eerste afspraak

botten